מה צריך לבדוק לפני שרוכשים נכס לשיפוץ?
הבעלים הקודם שמח כל כך למסור לכם את הבית שידע ימים טובים יותר, בתחילת שנות החמישים. אתם מצדכם רואים את הפוטנציאל...
חשבו על הפרקטיות – אף על פי שהמטבח הוא אחד האזורים שקל וכיף להפוך למיוחד וליצירתי, זה המקום לזכור כי הוא האזור הפעיל ביותר בבית וכדאי שיהיה קודם כל פרקטי. זה המקום לשאול אם אתם רוצים לאכול במטבח וכמה אנשים יעבדו בתוכו בו זמנית, ולבחון מהם הצרכים שלכם.
אנשים נמוכים מהממוצע או גבוהים במיוחד יכולים להתאים לעצמם את המטבח על ידי הורדה או העלאה של משטחי העבודה. מבחינה ארגונומית (הנדסת אנוש) ישנן פעולות רבות שניתן לבצע בעת תכנון מטבח ואפשר להתאים אותו לצרכים האישיים שלכם.
החופש לבחור בחומרים שונים יכול להפוך את המטבח ליצירתי ולמעוצב בצורה ייחודית, וכל זאת בלי לפגוע בנינוחות העבודה בתוכו.
כדי להכין ארוחה בנינוחות בלי לחוש צפיפות, רצוי שיהיה לכם לפחות משטח עבודה אחד באורך מטר ויותר. פעמים רבות המשטחים קטנים בשל הנחת הכיריים לא במקום ובחירה שגויה של מיקום הכיור והמדיח, והתוצאה היא קושי לעבוד במקום בנוחות.
ברוב המטבחים מאוחסנים הכלים ומוצרי המזון. לכן, אם אין מזווה בבית, חשוב מאד לתכנן מספיק מקומות אחסון ולשלב פתרונות יצירתיים כדי להגדיל את שטח החלל.
ישנם אנשים אשר חושבים כי פרקטיקה ועיצוב במטבח הם שני דברים שונים, אך למעשה עיצוב טוב ייקח את שניהם ויהפוך את המטבח לשלם, למעוצב ולנוח לעבודה. מעצב מקצועי בעל ניסיון יראה את הצורך של המקום, יבחן את הפוטנציאל של החלל ויעצב אותו כך שיתאים גם לבני הבית וגם ייתן תחושה של ייחודיות. שני הדברים אינם צריכים לבוא אחד על חשבון האחר, ובעיצוב מוקפד יתקיימו יחדיו בטבעיות.